image
Головна » 2016 » Лютий » 18 » Семінар-практикум з виховної роботи в Новотроїцькій ЗОШ І-ІІІ ст.
12:05
Семінар-практикум з виховної роботи в Новотроїцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

5 лютого в Новотроїцькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів. Тема семінару «Краєзнавча робота в системі патріотичного виховання школярів» покликана реаліями сучасного життя, воєнною загрозою, проблемами ідеологічного розколу в суспільстві.    
Краєзнавство – одна з дієвих складових патріотичного виховання.  Той, хто знає й шанує історію малої батьківщини, пишається видатними людьми-земляками, оберігає природу рідної землі, зажди буде справжнім патріотом і не віддасть на поталу ворогу  Батьківщину велику. Важливість краєзнавчої роботи в школі очевидна.
Педагоги Новотроїцької ЗОШ І-ІІІ ст. напрацювали злагоджену систему роботи з краєзнавства. Свій досвід вони й представили на семінарі.  
З доповіддю на тему «Краєзнавча робота як форма патріотичного виховання» виступила заступник директора з виховної роботи Сушко О. А. Вона презентувала діяльність учнівського й педагогічного колективу в туристичному напрямку, розповіла про особливості виховного впливу на дітей та розвиток їхнього кругозору в процесі туристичних походів, екскурсійних подорожей визначними місцями України і зокрема Бердянщини.
Про специфіку організації краєзнавчої роботи на уроках історії та в гурткові роботі розповіла учитель історії  Майорова Т.М. Особливу увагу Тетяна Миколаївна звернула на діяльність шкільного музею. У ході семінару відбулася екскурсія до музею, під час якої члени гуртка «Юні музеєзнавці» розповіли про історію села Новотроїцьке, про долю селян на фоні подій в Україні. Була представлена нова експозиція, присвячена землякам-учасникам антитерористичної операції на Донбасі.
 Перед  педагогами району з дослідженням життєвого подвигу видатної льотчиці  Жені Руднєвої, яка загинула під час Другої світової війни, виступив учень 11 класу Волошин Дмитро – призер обласного конкурсу «Патріотизм у долі Запоріжжя».    
Яскравою, емоційно насиченою, видовищною була літературно-музична композиція «Лицарі українського війська», яку представляли одночасно майже сорок учнів школи. Чудове, змістовно-наповнене дійство про доблесть українського війська у різні часи підготували директор Новотроїцької школи Строкач В.П. та учитель музики Тельки Г.Ф.  Пісні у виконанні дітей та вчителя, що линули в залі, проймали серця присутніх, утверджували непереможність українського народу в боротьбі за незалежність, державну цілісність України.

Переглядів: 952 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar